Co-active coaching | MT-HRServices

Coaching

Mijn passie is mensen te helpen ontdekken wat zij echt willen met hun leven. Vanuit de basis van wie zij zijn. Mijn spontaniteit, positieve en enthousiasmerende inslag en passie zijn onderdeel van wie ik ben en weerklinken in mijn werk als Professional Co-Active Coach. Voor jou creëer ik een veilig en uitdagend platform waar je kunt groeien vanuit jouw authenticiteit. Vanuit je authenticiteit met een focus op wat jij echt wilt ligt er een wereld aan mogelijkheden voor je open.

“I will be the autofocus to give you a clear view of being you!”

Mijn fundamentele geloof is dat ieder individu van nature creatief is, vindingrijk en compleet. Een ieder heeft alles in zich, ook zijn eigen antwoorden. Het is aan mij als coach om je de juiste vragen te stellen en je tools, verzoeken en uitdagingen aan te bieden om je eigen antwoorden te kunnen vinden. Ik kijk naar je als compleet persoon: body, mind & soul.

Vanuit dit uitgangspunt hoef je niet te veranderen, je bent immers prima zoals je bent. Echter een ieder kan zich altijd blijven ontwikkelen en kan altijd blijven groeien.

“Just be you. You are good enough”.

Woorden die mijn stijl van coachen kenmerken: vertrouwen, passie. Integriteit, actie, direct, authentiek, energie, respect, verbinding en durf.

Je coaching programma stellen we samen in overleg. Het is altijd mogelijk eerst te starten met een discovery sessie, het geeft de mogelijkheid je onderwerp(en) de introduceren en verschillende aspecten van het coachen aan te raken. Bovendien is het een mooie gelegenheid af te tasten of er een klik is.

 

Wat is Co-Active Coaching?

Co-active coaching helpt mensen resultaten te bereiken en hun leven blijvend te veranderen. Het kijkt naar de hele persoon en legt de nadruk op het stimuleren van gedrag en leerprocessen die kunnen leiden tot meer voldoening, een betere balans en een effectievere leefwijze.

De co-active coaching methode is ontwikkeld door het prestigieuze CTI: Coaches Training Institute. Het is de grootste Amerikaanse non-profitorganisatie die zich bezighoudt met het trainen van coaches en leiderschapsontwikkeling. Eén van de oprichters van CTI, Laura Whitworth, werd in ’97 door het tijdschrift Professional Coach Journal uitgeroepen tot één van de tien meest invloedrijke coaches. Als medeoprichter van CTI en de Personal en Professional Coaches Association heeft zij bijgedragen aan de ontwikkeling van de grondslagen en de ethische richtlijnen van coaching als professie. CTI is de enige coaching opleiding in Nederland die is geaccrediteerd door de International Coach Federation (ICF)

In Nederland wordt de studie Co-Active Coaching aangeboden door het gerenommeerde trainingsbureau Schouten & Nelissen.

Mensen zijn van nature creatief, vindingrijk en heel. Ze hoeven niet ‘gerepareerd’ te worden en zijn heel goed in staat om hun eigen antwoorden te vinden en te formuleren. Ze kunnen elke uitdaging aan. Dit principe is één van de hoekstenen van het co-active coaching model. De taak van de coach is om vragen te stellen, goed te luisteren en te ‘empoweren’ in plaats van het geven van instructies en advies.

Grote interesse en nieuwsgierigheid in de persoon van de klant brengen hem dicht bij zichzelf. Vaardigheden en technieken zijn in het coaching traject belangrijk. Authenticiteit en een goede ‘klik’ tussen coach en klant zijn nog belangrijker.

Alle delen van het leven van mensen – hun carrière, hun relaties, hun vrijetijdsbesteding, gezondheid, persoonlijke groei, financiën, familie – zijn gerelateerd aan elkaar. Al die aspecten kunnen aan bod komen bij het bereiken van de persoonlijke doelstellingen. Co-Active Coaching richt zich op de hele persoon en bereikt daarmee bijzondere resultaten.